detector.media
17.08.2010 17:04
МЗС рекомендує «Репортерам без кордонів» утриматися від ідеї формування іміджу України за кордоном

В Україні отримали попередні висновки міжнародної громадської організації «Репортери без кордонів» щодо ситуації зі свободою слова і зацікавлені в діалозі, заявляють у Міністерстві закордонних справ.

 

Коментуючи інформацію ЗМІ, в якій представник «Репортерів без кордонів» розповідає про вплив рекомендацій організації на імідж України за кордоном, у департаменті інформаційної політики МЗС України агентству «Інтерфакс-Україна» зазначили: «Попередні висновки делегації міжнародної неурядової організації "Репортери без кордонів" "ми узяли до відома"».

 

У МЗС додали, що висновки українська сторона врахує під час проведення зустрічей в рамках наступного візиту представників організації до України.

 

«За об'єктивними причинами, місія не змогла отримати об'єктивної інформації з різних джерел, виходячи з їх короткого терміну перебування в Україні. Тому не можна однозначно стверджувати, що звіт включатиме збалансовані, об'єктивні оцінки з приводу ситуації зі свободою ЗМІ в Україні», - зазначили в МЗС.

 

Водночас, згідно з інформацією, українська сторона зацікавлена в діалозі з цієї неурядовою організацією. «Незалежні ЗМІ формують громадську позицію з багатьох гострих соціальних, політичних і гуманітарних питань. Така роль робить ЗМІ значною мірою соціально відповідальними», - наголошують у коментарі департаменту інформаційної політики.

 

У МЗС додали, що, безумовно, самі «Репортери без кордонів» можуть впливати на імідж держави. «Особливо, якщо вони досі плутають Раду Європи, де Україна вже 15 років є членом організації, з Європейським Союзом і підготовкою до підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС», - наголошується в коментарі МЗС.

 

У зв'язку з цим у зовнішньополітичному відомстві країни рекомендують «Репортерам без кордонів» «утриматися від ідеї формування іміджу України за кордоном, оскільки іноді незнання проблематики європейської інтеграції, плутанина з повноваженнями Ради Європи і майбутнім головуванням України в Комітеті Міністрів Ради Європи (у травні - листопаді 2011 року), будуть мати небажаний, передусім іміджевий ефект для самих журналістів».

 

Як повідомляла ТК, раніше «Репортерів без кордонів» відвідали Україну для вивчення ситуації зі свободою слова в країні. ГО перебувала з офіційним візитом в Україні 19-21 липня, однак їй так і не вдалося зустрітися з представниками влади. Утім, «Репортери» сформували попередні рекомендації щодо подальших дій влади у сфері свободи слова. 23 серпня мають вийти більш конкретні рекомендації до влади за результатам візиту «Репортерів без кордонів».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY