detector.media
09.08.2010 16:54
Суд не задовольнив апеляцію Кутракова в справі проти «Беркута»

Апеляційний суд міста Києва 9 серпня відмовив у задоволенні апеляційної скарги журналіста Нового каналу Сергія Кутракова і підтвердив рішення Шевченківського районного суду міста Києва, який 12 липня скасував постанову про порушення кримінальної справи щодо перешкоджання професійній діяльності журналіста міліцейським підрозділом «Беркут». Про це ТК повідомив Осман Пашаєв - голова профспілки «Медіафронт», яка винаймала адвокатів для Сергія Кутракова.

 

Суд прийняв рішення на першому ж слуханні. Інтереси Сергія Кутракова представляли юристи з «Регіонального союзу адвокатів». За словами Османа Пашаєва, сторона Сергія Кутракова готуватиме касаційну скаргу на рішення апеляційного суду.

 

Нагадаємо, 12 липня Шевченківський суд скасував постанову про порушення кримінальної справи щодо перешкоджання професійній діяльності журналіста Нового каналу Сергія Кутракова. Це рішення суд прийняв, задовольнивши скаргу «Беркута», подану у відповідь на порушення кримінальної справи.

 

19 липня Сергій Кутраков подав апеляцію, яку суд прийняв до розгляду.

 

Як відомо, 8 квітня у приміщенні Українського дому кореспондент Нового каналу, виконуючи редакційне завдання, проводив зйомку сюжету про відкриття фотовиставки «Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН - УПА». Коли розпочалася штовханина між організаторами виставки та ВО «Свобода», Кутраков фіксував ці події на камеру, «у зв'язку з чим охоронці, перешкоджаючи законній професійній діяльності журналіста, насильно виштовхали кореспондента телеканалу із коридору службового виходу, завдавши йому при цьому тілесних ушкоджень». У квітні 2010 року Новий канал подав  заяву до прокуратури щодо дій охорони в Українському домі та бездіяльності працівників міліції під час нападу на кореспондента.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY