detector.media
23.07.2010 13:50
TNS: 53% глядачів перемикають канал під час реклами, а 26% взагалі виходять з кімнати

За даними  опитування в рамках червневого омнібусу агентства TNS, 53% українців перемикають канали, коли починається реклама, а 26% взагалі йдуть з кімнати. Про це повідомляє видання Marketing Media Review, яке виступило замовником даного дослідження.

 

TNS поставило українцям декілька питань. У першому з них респондентам пропонувалося за 5-бальною шкалою визначити ступінь роздратування, яке викликає у них той чи інший вид реклами. Виявилося, що  найменш дратівливою вважається нестандартна реклама та реклама в пресі. Телевізійну рекламу названо найдратівливішою: 78% українців поставили їй максимальну оцінку.

 



Друге запитання було сформульовано так: «Що зазвичай ви робите, коли по телебаченню починається рекламний блок?». Виявилося, що 53% опитаних перемикають канали, а 26% українців під час реклами йдуть з кімнати - наприклад, на кухню. 19% респондентів під час блоку займаються своїми справами (серед них переважають люди віком 16-25 років). 14% респондентів, серед яких переважають жінки, дивляться рекламу. У 11% відсотків українців, як у чоловіків, так і у жінок, трансляція рекламного блоку викликає обурення, інші 11% просто не звертають на неї уваги.

 



Тільки 1% респондентів, за даними TNS, фіксує інформацію та контакти, які прозвучали в рекламному блоці.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY