detector.media
09.06.2009 13:03
У Північній Кореї засудили до 12 років двох американських журналісток

8 червня північнокорейський суд засудив до 12 років таборів двох американських журналісток Юну Лі і Лору Лін, повідомляє Lenta.ru.

 

Їх обвинуватили у незаконному перетині кордону і відеозйомці на території КНДР. Процес був закритим.

 

За походженням 36-літня редактор новин Юна Лі - кореянка, а в 32-літньої репортерки Лори Лін корені із Тайваню. Існує версія, що вони працювали над сюжетом про біженців із КНДР, що перебралися або намагаються перебратися в Китай. За іншими даними, йшлося про контрабанду людей, якою нібито займається пхеньянський режим Кім Чен Іра.

 

Спочатку Current TV і родичі заарештованих уникали розголосу, сподіваючись домовитися з Північною Кореєю, але згодом підняли на ноги громадськість. На захист журналісток стали американська влада і правозахисники. Вести переговори про звільнення планував сам Альберт Гор: нобелівський лауреат і колишній віце-президент США є засновником і главою правління Current TV.

 

Коли було оголошено вирок, Державний департамент пообіцяв домагатися звільнення співвітчизниць із використанням усіх можливих засобів.

 

У травні Північна Корея провела нові нові ядерні випробування. У понеділок Пхеньян тимчасово закрив для іноземного судноплавства свої територіальні води в Японському морі.
 

Джерело: Lenta.ru.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY