detector.media
08.04.2009 15:35
Колеги та рідні пом’янули Тараса Процюка
Колеги та рідні пом’янули Тараса Процюка

8 квітня 2009 року в столичному храмі св. Василя Великого (вул. Воскресенський узвіз, 7) відбулася заупокійна літургія по Тарасу Процюку, який загинув шість років тому. Пом'янути Тараса прийшли дружина і друзі, колеги-журналісти з Рейтер, з телеканалу «1+1», НТН, а також знімальна група з Греції, що готує телевізійний фільм про загиблих журналістів.

 

 

 

Телеоператор Тарас Процюк загинув 8 квітня 2003 року після обстрілу американськими військами багдадського готелю «Палестина», в якому під час воєнних дій перебували іноземні журналісти. Уряд США тоді висловив жаль з приводу трагічної помилки танкіста, внаслідок якої загинув Тарас, але дії військових визнав виправданими і такими, що відповідають бойовій ситуації. В останні роки Тарас був оператором при варшавському бюро агентства Рейтер. Традиційно агентство відряджає на міжнародні події операторів із різних держав. Родина Процюка отримала компенсацію від агентства Рейтер. Щодо американського уряду, то він і досі відмовляється виплатити родині Тараса компенсацію за смерть годувальника.

 

До роботи на Рейтер Тарас Процюк на початку 1990-х деякий час працював на CNN. Він знімав московський путч 1993 року, військові конфлікти в Придністров'ї й Чечні, Боснії й Косові.

 

Фото Яни Новоселової 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY