detector.media
20.05.2008 11:27
IFJ вимагає повного розслідування загибелі Тараса Процюка
IFJ вимагає повного розслідування загибелі Тараса Процюка

Міжнародна федерація журналістів (IFJ) закликала Сполучені Штати Америки провести повне й незалежне розслідування обставин загибелі в квітні 2003 року в Іраку двох іноземних журналістів - українця Тараса Процюка й іспанця Хосе Коусо.

 

Приводом цієї заяви, як повідомляє «Німецька хвиля», стала поява нової інформації про те, що смерть журналістів могла бути невипадковою.

 

Так, минулого тижня в Інтернеті з'явилася заява сержанта армії США у відставці Едрієн Кінн. Кінн стверджує, що бачила таємні документи американської армії, у яких однією з цілей був готель «Палестина» в Багдаді.

 

Нагадаємо, під час війни США в Іраку саме там були журналісти. 8 квітня 2003 року по готелю вистрілив американський танк, внаслідок чого загинув телеоператор агентства «Рейтер», українець Тарас Процюк і його іспанський колега.

 

США проводили розслідування інциденту і дійшли висновку, що йдеться про нещасний випадок.

 

Міжнародна федерація журналістів вважає, що нова інформація ставить це під сумнів.

 

Як повідомив генеральний секретар базованої в Брюсселі організації Ейден Уайт: «США повинні узяти на себе відповідальність. Ми вважаємо, що це можливо лише за умови проведення повного і незалежного розслідування. Досі США виступали проти залучення до нього міжнародних організацій. А це дає підстави припускати, що США щось приховують».

 

«ПіК України»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY