detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
10.07.2018 11:42
На Кіровоградщині поліція відкрила провадження за фактом перешкоджання журналістам головою сільради (ДОПОВНЕНО)
На Кіровоградщині поліція відкрила провадження за фактом перешкоджання журналістам головою сільради (ДОПОВНЕНО)
Кіровоградське районне відділення поліції ГУ Національної поліції України в Кіровоградській області відкрило провадження за ч.1. ст. 171 Кримінального кодексу України (Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) через недопуск журналістів видань CBN та «Акули» Олексія Гора та Аліни Катеринчук до розгляду питання виділення землі учасникам АТО в Соколівській сільській раді. Голова сільради Інна Заввірюха повідомила, що розгляд питання був закритим і журналісти мали акредитуватися

Про перешкоджання повідомило місцеве видання CBN.

Медіа пише, що провадження відкрито проти голови Соколівської сільради Інни Завірюхи, яка під час голосування питання по землі для учасників АТО не дозволила залишитися в залі засідань згаданим кореспондентам. Після цього журналісти звернулися до поліції та написали відповідні заяви.

«Старший слідчий слідчого відділення Кіровоградського районного відділення поліції, капітан поліції Богдан Голубенко порушив кримінальну справу та розпочав досудове розслідування», – пише видання.

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердили в Кіровоградському районному відділенні поліції ГУ Національної поліції України в Кіровоградській області.

«Детектору медіа» голова Соколівської сільради Інна Завірюха пояснила, що голосування й обговорення питання щодо виділення землі учасникам АТО раніше було вирішено зробити закритим, «щоб запобігти сутичкам, які були напередодні». І жуналісти, за її словами, мали акредитуватися.

«Згідно нашого регламенту, журналісти мали акредитуватися на початку сесії. Вони цього не зробили. Взагалі не повідомили, що хочуть брати участь у нашій сесії. Перед розглядом ми й не знали, що в нас журналісти, бо було дуже багато учасників АТО, які з’ясовували стосунки… Ми не виганяли (журналістів – ДМ), я запропонувала їм залишити зал», – розказала вона.

Пані Завірюха також повідомила, що в рамках відкритого провадження вже дала свідчення поліції.

Нагадаємо, з початку 2018 року року Інститут масової інформації зафіксував в Україні 126 випадків порушень свободи слова. Найбільшу кількість порушень екперти зафіксували в категорії «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» – 56.

На фото - Ірина Завірюха

Фото: CBN

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY