detector.media
Олексій Курка
09.07.2018 16:58
Що таке «Слава Україні» – до відома іноземних ЗМІ

Дорогі іноземні ЗМІ, які висвітлюють історію хорватського футболіста й «Cлава Україні»! 

До вашого відома, «Слава Україні» – це загальновживаний патріотичний вислів в Україні, і це буквально означає «слава Україні». Він належить до списку знаних патріотичних висловлювань на кшталт «Vive la France» («Хай живе Франція!») у Франції, «Long live the Queen» («Довгого життя королеві») у Великій Британії, «Let Poland be Poland» («Нехай Польща буде Польщею») у Польщі тощо. Вислів «Слава Україні» настільки поширений, що, озирнувшись, ви можете зустріти його скрізь: на футболці чи номерному знаку автомобіля (як на цій фотографії, яку я зробив сьогодні вранці по дорозі на роботу в Києві).

Тож коли ви шукаєте «фашизм» або подібні речі у цій фразі, будьте обережні, бо те, що ви можете знайти, це не що інше як психічна інфекція від Russia Today. Це правда, що люди скандували «Слава Україні», борячись за незалежність України від усіх можливих режимів. Але хіба з цим щось не так? Ні, адже любити свою Батьківщину – це нормально, як і прославляти її і боротися за її свободу. Ви також можете виголошувати патріотичні гасла своїх країн, і це не робить конкретно вас «антиросійським націоналістом».

Отже, наступного разу, коли ви, ведені російськими державними каналами, будете шукати брудний зв'язок якоїсь справи з моєю країною, запитайте себе про те, чи ви справді вважаєте, що всі українці – «фашисти», чи, може, ви виявилися некритичним споживачем наклепу Кремля щодо українців (які, до речі, все ще борються за незалежність своєї країни)?

P.S. Дорога The Independent, те, що ви назвали український Майдан 2013-2014 років «переворотом», приєднує вас до Russia Today. Вітаю!

P.P.S. Міркування після інциденту. Переконаний, що якби будь-який іноземний неросійський гравець проскандував «Слава Росії», це уважалося б нормальним і не стало б інформаційним приводом. Але через те, що це Україна та Росія, і остання незаконно окупувала частину першої, не шкодуючи зусиль, спрямованих на міжнародну пропаганду та дезінформацію, ми є там, де ми є з цією істерією.

Оригінал допису: Фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY