detector.media
09.07.2018 09:00
Якщо Сенцова відпустять, він може не перенести транспортування – експерт (ВІДЕО)
Якщо Сенцова відпустять, він може не перенести транспортування – експерт (ВІДЕО)
Український режисер Олег Сенцов, якого утримують у російській колонії «Лабитнангі» та який оголосив голодування, може не перенести транспортування ні літаком, ні поїздом, навіть якщо в Кремлі дозволять його відпустити на свободу

Таку думку в коментарі висловив лікар-анестезіолог університетської клініки «Хадасса» Володимир Бродський, повідомляє «Крим.Реалії».

За його словами, здоров’ю Сенцова завдано істотної шкоди через голодування. Лікар додав, що, ймовірно, Сенцов житиме з інвалідністю «все подальше життя».

«Дай бог, щоб я помилився... Це треба твердо і ясно розуміти. Якщо він залишиться живий, що абсолютно мало ймовірно, я не бачу жодної перспективи для нього», – сказав він.

За словами Бродського, який у радянські часи був дисидентом і перебував у колонії в Томській області Росії, в умовах колонії неможливо надати Сенцову якісну допомогу.

«Неможливо! Це потрібен персонал підготовлений. Вони думають, що він поступово вмиратиме. Він може померти миттєво. Підйом температури – кілька годин – це все. Антибіотиків, що повинні змінюватися раз на три-чотири дні, у нього, звісно, там немає», – сказав пан Бродський.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. 

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори та ін.

15 червня російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що стан здоров’я українського політв’язня Олега Сенцова, який голодує понад місяць, «задовільний». За її словами, Сенцов «не втратив ваги».

22 червня адвокат Дмитро Дінзе повідомив українському омбудсмену про погіршення стану свого підзахисного: Сенцов майже не встає з ліжка, у нього, за словами лікарів, відмовляють рецептори. Також адвокат повідомляв, що у Сенцова проблеми із серцем та нирками.

25 червня генсек Ради Європи офіційно попросив Путіна звільнити політв’язня Сенцова. У Кремлі заявили, що Олег Сенцов не може бути помилуваний на підставі офіційного прохання, яке надіслав генеральний секретар. Сам Сенцов заявив, що не писатиме прохання про помилування. 

У листі актрисі Риммі Зюбіній від 3 липня Сенцов написав, що почувається «не так прекрасно, як може здатися деяким уповноваженим правозахисникам».

Активісти в Україні й усьому світі продовжують вимагати від Росії і президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції відбуваються в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY