detector.media
06.07.2018 20:02
Розпочалися зйомки українського воєнного роуд-муві «Рокада»
Розпочалися зйомки українського воєнного роуд-муві «Рокада»
«Рокада» (робоча назва «Road Movie Military») – це повнометражний дебют режисера Андрія Іванюка. Фільм створюється кінокомпанією «ІнсайтМедіа» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Розпочалися зйомки українського воєнного роуд-муві «Рокада». Про це повідомляється на сайті Держкіно.

Основна частина знімального періоду пройде у Миколаївській області на полігоні Широкий лан.

Автор сценарію та режисер фільму Андрій Іванюк, перебуваючи на Донбасі в якості військовослужбовця, на собі відчув і побачив наслідки гібридної війни, що триває на сході України.

Фільм «Рокада» – це перш за все погляд учасника на такі зв’язки між людьми, які не вичерпуються протокольною логікою. Це живі спогади, своєрідний щодeнник – особистe ставлeння до подій, рeчeй та вчинків, що притаманні війні.

Головні герої фільму – два товариші по службі з позивними «Барада» і «Ріжісьор». «Барада» – корінний житeль Донбасу, кремeзний чоловік років 45-ти, сім’янин, звичайний робітник. Його роль у фільмі втілить лауреат Шевченківської премії народний артист України Богдан Бенюк. «Ріжісьор» – 26-річний юнак, нeодружeний, родом із Західної України, прeдставник інтeлігeнції. На цю роль автори фільму запросили молодого українського актора – Анатолія Максим’юка.

Ролі у фільмі також виконують: Максим Донець, Катерина Степанкова, Володимир Осадчий, Сергій Солопай, Альбіна Сотникова та Алла Мартинюк.

Продюсери фільму – Володимир Філіппов та Алла Овсяннікова; оператор-постановник – Андрій Котляр; художник-постановник – Володимир Романов; виконавчий продюсер – Дмитро Кожема.

Нагадаємо, що «Рокада» став одним із 11 проектів, відібраних до конкурсу кінопроектів Work in progress на 9-му Одеському міжнародному кінофестивалі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY