detector.media
03.07.2018 10:30
Ірина Геращенко пояснила, чому Вишинського немає в списку росіян на обмін
Ірина Геращенко пояснила, чому Вишинського немає в списку росіян на обмін
Ані представники ОРДЛО, ані росіяни, ані в Мінську, ані в інших форматах ніколи не включали прізвище Вишинського в свої вимоги щодо обміну, повідомила перша віце-спікерка

Кирила Вишинського, керівника «РИА Новости Украина», заарештованого за підозрою у державній зраді, немає у переліку російських громадян, яких Україна готова обміняти на українських політв'язнів.

Про це перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко написала на своїй сторінці в Facebook.

«Експерти і неурядові організації говорять, що в тюрмах є більше росіян і звертають увагу, що в оприлюдненому списку-23 немає прізвища Вишинського. Пояснюю: ми оприлюднили списки осіб, яких регулярно включають в свої вимоги ОРДЛО. Прізвища інших росіян, в тому числі Вишинського, ніколи не називалися ані представниками ОРДЛО, ані росіянами, ані в Мінську, ані в інших форматах, як пропозиція. Тому наразі ми оприлюднили список 23, аж ніяк не ОРДЛО, а саме РФ, в обмін на звільнення політв‘язнів Кремля», – зазначила пані Ірина.

Як повідомляв «Детектор медіа», у понеділок, 2 липня, Ірина Геращенко озвучила імена засуджених або заарештованих в Україні росіян, яких Україна готова обміняти на українських політв'язнів. Вона оприлюднила список із 23 осіб. 

Нагадаємо, 15 травня СБУ заявила, що розкрила діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних РФ. В офісі «РИА Новости Украина» (медіагрупа «Россия сегодня») відбулися обшуки, було затримано журналіста та керівника видання Кирила Вишинського.

СБУ також оприлюднила схему, за якою нібито фінансувалося інтернет-видання «РИА Новости Украина» – підрозділ російського державного медіахолдингу «МИА "Россия сегодня"».

Кирилу Вишинському оголосили про підозру в державній зраді. Ще понад 20 громадян України, залучених до журналістської діяльності, поки що проходять у справі у статусі свідків.

16 травня Вишинського етапували до Херсону. а 17 травня заарештували на два місяці без права внесення застави.

1 червня Апеляційний суд не змінив головреду «РИА Новости Украина» Кирилу Вишинському запобіжний захід, залишивши його під арештом на 60 діб. Під час засідання Вишинський заявив про відомову від українського громадянства.

Фото: Facebook Ірини Геращенко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY