detector.media
01.07.2018 16:16
На Майдані Незалежності проходить акція на підтримку бранців Кремля (ФОТО, ВІДЕО)
На Майдані Незалежності проходить акція на підтримку бранців Кремля (ФОТО, ВІДЕО)
У центрі столиці зібралися люди з плакатами #FreeSentsov та написами «Звільніть заручників Кремля».

Про це інформує «Громадське».

На великому банері – фотографії політв’язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

«Ходжу на акції, на які можу. На інших заходах, які не є акціями, намагаюся згадувати Сенцова та інших політв’язнів. Це важливо, бо це люди, яких катують і яких стає, на жаль, все більше. Це звільнення — це і наша гідність, це не тільки про них, але і про нас», — цитує видання учасника акції Антона Романова.

Організатори акції планують влаштувати у Києві пробіг на підтримку політв’язнів.

«Ми намагаємося об’єднати весь світ навколо цього питання. Це наша перша акція, і будуть іще. Якщо Олег та інші хлопці не будуть вдома, ми зберемо багато людей по всьому світу на їхню підтримку», — сказав організатор акції Іван Рудяк.

За його словами, у цей день на подібні акції вийшли у Грузії, Литві, Польщі, Чехії, Нідерландах, Австрії, Китаї, Новій Зеландії та багатьох українських містах.

Як повідомляв «Детектор медіа», акцію на підтримку українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого у Росії до 20 років колонії проведуть 2 липня в Києві на стадіоні «Олімпійський».

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки» та ін.

15 червня російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що стан здоров’я українського політв’язня Олега Сенцова, який голодує понад місяць, «задовільний». За її словами, Сенцов «не втратив ваги».

22 червня адвокат Дмитро Дінзе повідомив українському омбудсмену про погіршення стану свого підзахисного: Сенцов майже не встає з ліжка, у нього, за словами лікарів, відмовляють рецептори. Також адвокат повідомляв, що у Сенцова проблеми із серцем та нирками.

20 червня Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що готовий подати прохання про помилування Олега Сенцова. Сам Сенцов заявив, що не писатиме прохання про помилування. 25 червня генсек Ради Європи офіційно попросив Путіна звільнити політв’язня Сенцова. У Кремлі заявили, що Олег Сенцов не може бути помилуваний на підставі офіційного прохання, яке надіслав генеральний секретар Ради Європи.

Фото: Уляна Бойчук/Громадське

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY