detector.media
Тетяна Гордієнко
28.06.2018 11:00
Якщо не Facebook, тоді що? — останні цифрові тренди, про які варто знати медійникам
Якщо не Facebook, тоді що? — останні цифрові тренди, про які варто знати медійникам
Редактори RLNE (Russian Language News Exchange) Наталя Маршалкович та Максим Еріставі під час тренінгу для редакторів ЗМІ Луганської й Донецької областей розповіли про останні тренди у створенні цифрового медіаконтенту. Чому це важливо? Якщо раптом «імперія Facebook» упаде або вкотре кардинальним чином змінить свій алгоритм, вам буде легше пристосуватися.

Загалом редакціям варто робити ставку на поширення своїх матеріалів через більш ніж одну платформу. І тренери радять робити це ще до того, як справа почне «пахнути смаженим». Якщо команда маленька й працювати одразу з кількома цифровими платформами просто нікому, тоді доведеться обирати ту, з якої можна отримати найбільше користі. Для нашого регіону це Facebook — і статистика це підтверджує.

Як розповіла Наталя Маршалкович, дві платформи можуть допомогти одночасно працювати з двома групами аудиторії — наприклад, для охоплення нової молодої аудиторії можна завести той канал, через який вона споживає інформацію. Це може бути YouTube чи профіль в Instagram. А зі старшою та вже лояльною аудиторією взаємодіяти через Facebook. Якщо ж мислити за межами Facebook, то медіа варто звернути увагу на месенджери — з року в рік вони стають усе популярнішими інструментами для поширення інформації.

Тренери радять уважно дивитися на цифри у великих глобальних дослідженнях, таких як звіти Digital in 2018 чи Digital News Report від Reuters Research Institute, оскільки вони допоможуть краще орієнтуватися на ринку цифрових медіа.

MediaSapiens записав для вас ключові дані та основні тенденції, які виокремили під час тренінгу редактори RLNE.

 

 

Організатором тренінгу виступила ГО «Детектор медіа». Партнери заходу: ГО «Вільна преса для Східної Європи» (Чеська Республіка), ГО «Європейське радіо для Білорусі» (Республіка Польща), ГО «Тенденції» (Словацька Республіка).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY