detector.media
25.06.2018 17:36
Значна частина осіб зі «списку 47-ми» перебувають під цілодобовою охороною - СБУ
Значна частина осіб зі «списку 47-ми» перебувають під цілодобовою охороною - СБУ
Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявляє, що значна частина людей із так званого списку 47-ми, усунення яких нібито планували спецслужби Росії, наразі перебувають під цілодобовою охороною.

Про це він заявив на брифінгу 25 червня, передає «Інтерфакс-Україна».

«Щодо тих людей, які звернулися по гарантування безпеки, то мені некоректно буде називати кількість тих людей, але значна частина зі "списку 47" перебуває під цілодобовою охороною», - сказав Грицак.

Також голова СБУ зазначив, що найближчим часом будуть оприлюднені нові деталі у справі про замах на вбивство Аркадія Бабченка.

«Надзвичайно активно відбувається розслідування цієї справи, і я переконаний, що найближчим часом ми зможемо повідомити дуже багато цікавих деталей. Я розумію, що від нас усі очікують підтвердження, так би мовити, "російського сліду". Я обіцяю вам: цей слід уже є, і ми вам про нього розповімо», - зазначив він.

Нагадаємо, 29 травня увечері стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. 30 травня на брифінгу голови Служби безпеки України Василя Грицака стало відомо, що Аркадій Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією СБУ.

31 травня до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання щодо арешту Бориса Германа, якого Служба безпеки України підозрює в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка.  

Стало відомо, що під час спецоперації з інсценування вбивства Бабченка українські правоохоронці отримали від імовірного організатора злочину список із 47-ми осіб (спочатку казали про 30 осіб), яких планували усунути російські спецслужби. Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що усім особам, які були у списку імовірного організатора убивства журналіста Аркадія Бабченка, нададуть охорону.

Тих, хто потрапив до списку, запросили до СБУ. На закритій зустрічі в СБУ 1 червня були присутні 17 осіб зі «списку 47-ми».

Журналіст Матвій Ганапольський повідомив, що під час зустрічі в СБУ написав заяву до правоохоронних органів щодо надання йому охорони. За його словами, на закритій зустрічі в СБУ 1 червня присутнім показали певні відеозаписи, які стали доказом для усіх, що «це не жарти».

Генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що більшість з тих, хто був у списку та був присутнім на зустрічі, - це журналісти. При цьому він не став коментувати, чи потрапили до списку відомі політики, лише додав, що його самого в списку немає.

У Нацполіції заявили, що взяли під охорону сімох людей, прізвища яких містяться у так званому «списку 47-ми».

5 червня інтернет-видання «Страна.ua» опублікувало «список із 47 українських журналістів і блогерів, яким, за версією українських спецслужб, загрожує смерть від рук кілерів», вказуючи, що він опинився в розпорядженні редакції. Пізніше цього дня матеріал з довідками про всіх 47 осіб, які нібито фігурують у списку, опублікувало видання «Українська правда», не посилаючись ані на «Страну.ua», ані на інші джерела.

Головне слідче управління СБУ відкрило кримінальне провадження щодо розголошення відомостей досудового розслідування в публікації одного з інтернет-видань зі списком осіб, на яких нібито готувався замах.

У прес-центрі СБУ підтвердили виданню ВВС News, що в документі, розміщеному на сайті «Страна.ua», фігурують ті самі прізвища, що і в списку, який вилучили в результаті спецоперації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY