detector.media
25.06.2018 15:15
Роман Сущенко просить Сенцова припинити голодування – Фейгін
Роман Сущенко просить Сенцова припинити голодування – Фейгін
Український журналіст Роман Сущенко, якого утримують в московському СІЗО, попросив свого громадського захисника Марка Фейгіна передати ув’язненому в колонії «Лабитнангі» українському режисеру Олегу Сенцову, щоб він «беріг себе та відмовився від голодування»

Про це Фейгін написав на своїй сторінці у Facebook.

Він повідомив, що відвідав свого підзахисного в московському СІЗО «Лефортово» 25 червня.

«Щойно вийшов від Романа Сущенка з Лефортово. Він просить передати Олегу Сенцову, щоб він беріг себе та відмовився від голодування. Банальні слова тут ні до чого, і так все ясно», – написав він.

Фейгін також повідомив, що Сущенко чекає на зустріч із українським омбудсменом Людмилою Денісовою.

«Роман Сущенко передає українському омбудсмену Людмилі Денисовій слова підтримки та дуже просить усіх, від кого це залежить, допомогти їй добитися зустрічі з політв'язнями. Він теж її дуже чекає», – написав Фейгін.

Нагадаємо, українського режисера і кримчанина Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Росією Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав  Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС Литви та інші.

Людмила Денісова, прибувши до колонії в Лабитнангі, отримала відмову у зустрічі із Олегом Сенцовим без пояснення причин. Про стан ув’язненого їй також не надали жодної інформації, попросивши покинути територію колонії.  

18 червня український омбудсмен Людмила Денісова також не змогла відвідати укрїнського журналіста Романа Сущенка в московській колонії «Лефортово». Українська сторона отримала від судді Московського міського суду Олега Музиченка необхідний дозвіл для зустрічі з Сущенком. Однак, за словами пані Денісової, співробітники СІЗО її не пустили. МЗС України висловило протест через недопуск омбудсмена Денісової у СІЗО до Сущенка.

18 червня обудсмени України та Росії обговорили можливе синхронне відвідування ув'язнених та «дорожню карту візитів».

19 червня Людмила Денісова повідомила про зрив попередніх домовленостей із Тетяною Москальковою. 

21 червня Президент Петро Порошенко поспілкувався телефоном із президентом Росії Володимиром Путіним.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY