detector.media
25.06.2018 13:34
МЗС України вимагає від РФ терміново допустити Денісову до політв’язнів
МЗС України вимагає від РФ терміново допустити Денісову до політв’язнів
Міністерство закордонних справ України вимагає від Російської Федерації допустити до утримуваних в колоніях РФ українських політв’язнів Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову

Про це у Twitter повідомила речниця МЗС Мар’яна Беца.

За її словами, МЗС надіслало РФ «термінову ноту».

«Надіслали термінову ноту РФ щодо забезпечення безперешкодного допуску омбудсмена України Л.Денісової до українських політв'язнів в РФ», – написала вона.

Надіслали термінову ноту РФ щодо забезпечення безперешкодного допуску омбудсмена України Л.Денісової до українських політв'язнів в РФ

— Mariana Betsa (@Mariana_Betsa) 25 червня 2018 р.

Нагадаємо, Людмила Денісова, прибувши до колонії в Лабитнангі, отримала відмову у зустрічі із Олегом Сенцовим без пояснення причин. Про стан ув’язненого їй також не надали жодної інформації, попросивши покинути територію колонії.  

18 червня український омбудсмен Людмила Денісова також не змогла відвідати укрїнського журналіста Романа Сущенка в московській колонії «Лефортово». Українська сторона отримала від судді Московського міського суду Олега Музиченка необхідний дозвіл для зустрічі з Сущенком. Однак, за словами пані Денісової, співробітники СІЗО її не пустили. МЗС України висловило протест через недопуск омбудсмена Денісової у СІЗО до Сущенка.

18 червня обудсмени України та Росії обговорили можливе синхронне відвідування ув'язнених та «дорожню карту візитів».

19 червня Людмила Денісова повідомила про зрив попередніх домовленостей із Тетяною Москальковою. 

21 червня Президент Петро Порошенко поспілкувався телефоном із президентом Росії Володимиром Путіним.

Фото: "Вголос"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY