detector.media
25.06.2018 12:00
У ПАРЄ дебатуватимуть щодо українських політв’язнів 28 червня
У ПАРЄ дебатуватимуть щодо українських політв’язнів 28 червня
Термінові дебати на тему «Загрози здоров’ю і життю українських в’язнів у Росії й окупованому Криму» відбудуться в ПАРЄ 28 червня, поінформував віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв.

Про це Володимир Ар’єв, голова постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ, написав на своїй сторінці у Facebook.

«Мені вдалося переконати Бюро ПАРЄ! Дебати щодо українських заручників Кремля відбудуться в Страсбурзі у четвер вранці», – зазначив пан Ар’єв.

У понеділок, 25 червня, в Страсбурзі розпочинається літня сесія ПАРЄ, на якій зокрема оберуть нового президента ПАРЄ. Серед іншого, на сесії обговорюватиметься також гуманітарна ситуація з біженцями у сусідніх із Сирією країнах, повідомляє «Радіо Свобода».

Нагадаємо, за даними української правозахисної ініціативи LetMyPeopleGo, наразі у Росії затримано або ув’язнено із політичних мотивів 64 українця.

Як повідомляв «Детектор медіа», генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд у понеділок, 25 червня, подасть офіційне прохання до президента Росії Володимира Путіна про помилування українського режисера Олега Сенцова, який відбуває покарання у російській колонії.

19 червня перша заступниця Голови Верховної Ради Ірина Геращенко та голова постійної делегації ВР в ПАРЄ Володимир Ар'єв звернулися до генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда з листом щодо українських політв'язнів у РФ.

20 червня Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що готовий подати прохання про помилування Олега Сенцова. Сам Сенцов заявив, що не писатиме прохання про помилування.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY