detector.media
25.06.2018 09:12
Адвокат Дмитро Дінзе оприлюднив довідку, в якій Росія називає Сенцова громадянином України
Адвокат Дмитро Дінзе оприлюднив довідку, в якій Росія називає Сенцова громадянином України
Адвокат засудженого в РФ Олега Сенцова Дмитро Дінзе оприлюднив довідку Управління Федеральної служби виконання покарань по Ямало-Ненецькому округу Міністерства юстиції Російської Федерації, в якій зазначено, що Сенцов є громадянином України

Документ адвокат опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Він адресований консульству України в Єкатеринбурзі та датований 10 жовтням 2017 року.

«Засуджений Сенцов О.Г. – Громадянин Республіки Україна. Прибув етапом 09.10.2017», – йдеться в довідці.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Росія наполягає, що Сенцов є її громадянином, сам засуджений наголошує, що після анексії Криму не отримував російського громадянства.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки» та ін.

15 червня російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що стан здоров’я українського політв’язня Олега Сенцова, який голодує понад місяць, «задовільний». За її словами, Сенцов «не втратив ваги».

20 червня Європейський суд з прав людини закликав уряд Росії надати інформацію про стан здоров’я Олега Сенцова. Як заявили в українському Мін'юсті, ЄСПЛ може застосувати фінансові санкції щодо Росії, якщо уряд не надасть інформацію про стан здоров’я ув'язненого режисера та не допустить до нього українського омбудсмена Людмилу Денісову.

Також 20 червня Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що готовий подати прохання про помилування Олега Сенцова. Сам Сенцов заявив, що не писатиме прохання про помилування.

22 червня адвокат Олега Сенцова - Дмитро Дінзе - повідомив українському омбудсмену про погіршення стану свого підзахисного: Сенцов майже не встає з ліжка, у нього, за словами лікарів, відмовляють рецептори.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY