detector.media
21.06.2018 19:36
Порошенко зняв заборону на в’їзд Москальковій для відвідування утримуваних в Україні росіян - Денісова
Порошенко зняв заборону на в’їзд Москальковій для відвідування утримуваних в Україні росіян - Денісова
Президент Петро Порошенко зняв заборону на в’їзд в Україну російському омбудсмену Тетяні Москальковій, аби вона могла відвідати утримуваних в Україні росіян.

Про це в ефірі «Громадського» повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«У Москалькової знята заборона на в’їзд в Україну, яка була через те, що вона порушувала порядок в’їзду в Крим. Тепер заборона знята і вона може безпрецедентно приїжджати в Україну», - сказала вона.

За словами українського омбудсмена, про це вона просила особисто президента України Петра Порошенко і той виконав прохання.

Денісова зазначила, що візити російського омбудсмена мають відбуватися паралельно з візитами українського омбудсмена до політв’язнів Кремля, таких домовленостей начебто раніше досягли Петро Порошенко та Володимир Путін.

Нагадаємо, Людмила Денісова, прибувши до колонії в Лабитнангі, отримала відмову у зустрічі із Олегом Сенцовим без пояснення причин. Про стан ув’язненого їй також не надали жодної інформації, попросивши покинути територію колонії.  

18 червня український омбудсмен Людмила Денісова також не змогла відвідати укрїнського журналіста Романа Сущенка в московській колонії «Лефортово». Українська сторона отримала від судді Московського міського суду Олега Музиченка необхідний дозвіл для зустрічі з Сущенком. Однак, за словами пані Денісової, співробітники СІЗО її не пустили. МЗС України висловило протест через недопуск омбудсмена Денісової у СІЗО до Сущенка.

18 червня обудсмени України та Росії обговорили можливе синхронне відвідування ув'язнених та «дорожню карту візитів».

19 червня Людмила Денісова повідомила про зрив попередніх домовленостей із Тетяною Москальковою. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY