detector.media
21.06.2018 15:58
Порошенко закликав Путіна звільнити українських заручників
Порошенко закликав Путіна звільнити українських заручників
Президент Петро Порошенко поспілкувався телефоном із президентом Росії Володимиром Путіним

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Петро Порошенко закликав Путіна звільнити українських заручників, які утримуються в російських тюрмах та на окупованих нею територіях, йдеться в повідомленні.

Глава української держави також наголосив на важливості допуску Уповноваженого з прав людини Людмили Денісової до Олега Сенцова та інших ув’язнених українців, зазначається в ньому також.

Як повідомляв «Детектор медіа», уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова письмово попросила уповноважену РФ Тетяну Москалькову сприяти звільненню Олега Сенцова від відбування покарання з гуманітарних причин і звернутися із відповідним проханням до Президента РФ.

Нагадаємо, Людмила Денісова, прибувши до колонії в Лабитнангі, отримала відмову у зустрічі із Олегом Сенцовим без пояснення причин. Про стан ув’язненого їй також не надали жодної інформації, попросивши покинути територію колонії.  

18 червня український омбудсмен Людмила Денісова також не змогла відвідати укрїнського журналіста Романа Сущенка в московській колонії «Лефортово». Українська сторона отримала від судді Московського міського суду Олега Музиченка необхідний дозвіл для зустрічі з Сущенком. Однак, за словами пані Денісової, співробітники СІЗО її не пустили. МЗС України висловило протест через недопуск омбудсмена Денісової у СІЗО до Сущенка.

18 червня обудсмени України та Росії обговорили можливе синхронне відвідування ув'язнених та «дорожню карту візитів».

19 червня Людмила Денісова повідомила про зрив попередніх домовленостей із Тетяною Москальковою. 

Фото: president.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY