detector.media
21.06.2018 09:23
Москалькова планує відвідати Вишинського 23 червня
Москалькова планує відвідати Вишинського 23 червня
Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова написла листа українському омбудсмену Людмилі Денісовій, у якому повідомила, що 23 червня планує відвідати керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, якого в Україні судять за державну зраду

Про це повідомляється на сайті Уповноваженої з прав людини в РФ Москалькової.

 «У рамках домовленості про дотримання принципу паритету планую відвідати 23 червня 2018 року громадянина РФ Вишинського Кирила Валерійовича, 1967 року народження, що перебуває в СІЗО міста Херсона, – йдеться в листі пані Москалькової. – Дякую вам за намір вжити заходів для його переведения з Херсона до Києва».

Нагадаємо, 15 травня СБУ заявила, що розкрила діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних РФ. В офісі «РИА Новости Украина» (медіагрупа «Россия сегодня») відбулися обшуки, було затримано журналіста та керівника видання Кирила Вишинського. Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що дії співробітників «РИА Новости Украина» підпадають під «державну зраду».

СБУ також оприлюднила схему, за якою нібито фінансувалося інтернет-видання «РИА Новости Украина» – підрозділ російського державного медіахолдингу «МИА "Россия сегодня"».

Кирилу Вишинському оголосили про підозру в державній зраді. Ще понад 20 громадян України, залучених до журналістської діяльності, поки що проходять у справі у статусі свідків.

16 травня Вишинського етапували до Херсону. а 17 травня заарештували на два місяці без права внесення застави.

18 червня обудсмени України та Росії обговорили можливе синхронне відвідування ув'язнених Олега Сенцова та Кирила Вишинського, а також «дорожню карту візитів».

19 червня Людмила Денісова повідомила про зрив попередніх домовленостей із Тетяною Москальковою. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY