detector.media
20.06.2018 19:29
Адвокат Сенцова передасть йому листи від Порошенка та Геращенко - омбудсмен
Адвокат Сенцова передасть йому листи від Порошенка та Геращенко - омбудсмен
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зустрілася із адвокатом Олега Сенцова - Дмитром Дінзе - та передала йомц листи від президента України та першого віце-спікера.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Зустрілася із адвокатом Олега Сенцова Дмитром Дінзе, який вночі відлітає до Лабитнангі. Я передала йому листи від Президента України та першого віце-спікера Ірини Геращенко для Олега. Хотіла, звісно, особисто передати, але зустріч поки не відбулась.... на жаль», - йдеться у повідомленні.

Як повідомила Денісова, адвокат розповів, що він був у Олега два тижні тому. За його словами, на той час Сенцов «тримався добре»: пив воду, йому робили крапельниці з вітамінами і глюкозою. Примусового годування на той час не було. Але зараз точної інформації про стан здоров’я Олега Сенцова у омбудсмена та адвоката немає.

«Ми домовилися, що завтра, одразу після зустрічі із Олегом, він зателефонує мені та розповість про те, як він почувається», - зазначила Денісова.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі та ін.

Як відомо, Людмила Денісова, прибувши до колонії в Лабитнангі, отримала відмову у зустрічі із Олегом Сенцовим без пояснення причин. Про стан ув’язненого їй також не надали жодної інформації, попросивши покинути територію колонії.  

Фото: facebook.com/denisovaombudsman

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY