detector.media
20.06.2018 15:40
Український омбудсмен не втрачає надії, що її російська колега попросить Путіна звільнити Сенцова
Український омбудсмен не втрачає надії, що її російська колега попросить Путіна звільнити Сенцова
Людмила Денісова написала Тетяні Москальковій листа з проханням звернутися до президента РФ щодо звільнення Олега Сенцова від відбування покарання з гуманітарних причин

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова письмово попросила уповноважену РФ Тетяну Москалькову сприяти звільненню Олега Сенцова від відбування покарання з гуманітарних причин і звернутися із відповідним проханням до Президента РФ.

Про це український омбудсмен написала на своїй сторінці у Facebook.

«Вчергове звертаюсь до  Вас щодо захисту прав громадянина України Олега Сенцова. Тривале перешкоджання відвіданню Олега Сенцова мною, як Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, і працівниками консульських установ України викликає обґрунтовані побоювання щодо стану здоров’я цього громадянина України. При цьому українській стороні не надаються документальні свідчення задовільного самопочуття Олега Сенцова», - йдеться у зверненні.

Як повідомляв «Детектор медіа», Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулась з офіційним листом до голови регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста у Російській Федерації, Білорусі та Молдові Магне Барту з проханням відвідати утримуваних в колоніях РФ Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха та Олександра Шумкова.

Нагадаємо, Людмила Денісова, прибувши до колонії в Лабитнангі, отримала відмову у зустрічі із Олегом Сенцовим без пояснення причин. Про стан ув’язненого їй також не надали жодної інформації, попросивши покинути територію колонії.  

18 червня український омбудсмен Людмила Денісова також не змогла відвідати укрїнського журналіста Романа Сущенка в московській колонії «Лефортово». Українська сторона отримала від судді Московського міського суду Олега Музиченка необхідний дозвіл для зустрічі з Сущенком. Однак, за словами пані Денісової, співробітники СІЗО її не пустили. МЗС України висловило протест через недопуск омбудсмена Денісової у СІЗО до Сущенка.

18 червня обудсмени України та Росії обговорили можливе синхронне відвідування ув'язнених та «дорожню карту візитів».

19 червня Людмила Денісова повідомила про зрив попередніх домовленостей із Тетяною Москальковою. 

Фото: unian.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY