detector.media
19.06.2018 20:05
Геращенко та Ар'єв звернулися до генсека Ради Європи з листом щодо українських політв'язнів у РФ
Геращенко та Ар'єв звернулися до генсека Ради Європи з листом щодо українських політв'язнів у РФ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко та голова постійної делегації ВР в ПАРЄ Володимир Ар'єв звернулися до генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда з листом щодо українських політв'язнів у РФ.

Про це у Ірина Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook.

«Генсек РЄ Ягланд завтра вирушає до Москви. З головою нашої делегації в ПАРЄ Володимиром Ар’євим звернулися до нього з листом щодо українських політв‘язнів. Закликаємо Ягланда звернутися до президента Путіна, аби той негайно звільнив заручників і політв‘язнів. Також вказали в листі на недопуск омбудсмена Людмили Денісової до політв‘язнів в РФ», - йдеться у повідомленні.

Геращенко також виклала скан-копію відповідного листа англійською мовою.

Нагадаємо, 14 травня 2018 року український режисер Олег Сенцов, якого утримують в російській колонії, оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС Литви.

14 червня Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій вимагає від російської влади негайно звільнити утримуваного в колонії РФ українського режисера Олега Сенцова та інших політичних в’язнів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY