detector.media
19.06.2018 19:45
Денісову та делегацію не пустили до Сущенка у СІЗО через неправильно вказані посади при отриманні дозволу - Мосміськсуд
Денісову та делегацію не пустили до Сущенка у СІЗО через неправильно вказані посади при отриманні дозволу - Мосміськсуд
Мосміськсуд підтвердив, що було відкликано дозвіл, виданий раднику українського посольства в РФ Альберту Черніюку та уповноваженому з прав людини Верховної Ради України Людмилі Денисовій, а також двом співробітникам її апарату, на зустріч в слідчому ізоляторі з засудженим українським журналістом Романом Сущенком.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» із посиланням на прес-секретара Мосміськсуду Уляну Солопову.

«Напередодні суд за заявою Черніюка, Денісової і ще двох осіб видав їм дозвіл на зустріч з засудженим Сущенко в ФКУ СІЗО-2 ("Лефортово"). Однак в той же день дозвіл було відкликано, оскільки заявники неправильно вказали свої посади», - повідомила Солопова.

Вона уточнила, що, «якщо заявники усунуть допущене порушення і знову звернуться до суду, їхня заява буде розглянута суддею у встановлений законом термін».

Нагадаємо, 18 червня український омбудсмен Людмила Денісова не змогла відвідати українського журналіста Романа Сущенка в московській колонії «Лефортово». Українська сторона отримала від судді Московського міського суду Олега Музиченка необхідний дозвіл для зустрічі з Сущенком. Однак, за словами пані Денісової, співробітники СІЗО її не пустили. МЗС України висловило протест через недопуск омбудсмена Денісової у СІЗО до Сущенка.

Також 18 червня у Москві відбулася зустріч омбудсманів України і Росії Людмили Денісової і Тетяни Москалькової. По її завершенні Тетяна Москалькова нібито розповіла російським журналістам, що домовилася з Денісовою про взаємне відвідування режисера Олега Сенцова в російській колонії та журналіста Кирила Вишинського в Херсоні.

19 червня Людмила Денісова повідомила про зрив попередніх домовленостей із Тетяною Москальковою. 

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі Романа Сущенка. Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

4 червня Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. МЗС України висловив протест Росії у зв'язку з незаконним вироком Романові Сущенку і вимагає його звільнення. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін заявив, що вирок Сущенку може оскаржуватись півроку.

5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського суду щодо вироку Сущенку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY