detector.media
19.06.2018 16:24
Російська влада розраховує, що Сенцов не звертатиметься до Путіна - Геращенко
Російська влада розраховує, що Сенцов не звертатиметься до Путіна - Геращенко
Ув’язнений в російській колонії в Лабитнангі український режисер Олег Сенцов не звертатиметься до президента РФ з проханням про помилування, на яке натякав прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, вважає перша віце-спікерка Верховної Ради.

Про це Ірина Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook.

«Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявляє, що Олег Сенцов «має сам подбати про своє помилування», натякаючи, що Олег має звернулися до російського президента з таким проханням. Очевидно, що Олег Сенцов не буде звертатися до Путіна, на це російська влада й розраховує», — зазначила пані Геращенко.

Вона нагадала, що для помилування в свій час Надії Савченко до Путіна формально звернулися родичі загиблих російських журналістів, водночас звернення самої Савченко не вимагалося.

«А чому б самому Пєскову чи омбудсвумен Москальковій не звернутися до Путіна з проханням про помилування Сенцова? Чому Надію можна було помилувати без особистого звернення, а Олега — ні?» — запитує пані Ірина.

Вона також висловила обурення зривом домовленостей про відвідання українською омбудсвумен Людмилою Денисовою українських заручників.

«Людмилу не пускають до Сенцова, Кольченка, Сущенка, Карпюка, інших наших бранців, попри домовленості на найвищому рівні. Щоб ви розуміли, саме так в нас кілька разів зривалося звільнення заручників. Коли все начебто обговорили і домовилися, визначилися зі списком і приблизною датою. Й в останню хвилину - ні, й без пояснень...»

Як писав «Детектор медіа», 19 червня Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що домовленості з російським омбудсменом Тетяною Москальковою щодо відвідин ув’язнених в РФ українців знову зірвані

За словами Денісової, під час переговорів у Москві 18 червня була досягнута домовленість про синхронні візити до ув'язненого в РФ українскього режисера Олега Сенцова та керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського.

«Такі домовленості були на вчора. Втім, знову нічого не відбулося. Я знову змушена констатувати, що Тетяна Москалькова не приймає рішення, а лише артикулює те, що їй доручили донести. Мене знову запросили на переговори. Я їду, але...», – написала вона.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY