detector.media
19.06.2018 13:40
Домовленості з російським омбудсменом щодо відвідин політв'язнів знову зірвані – Денісова
Домовленості з російським омбудсменом щодо відвідин політв'язнів знову зірвані – Денісова
19 червня Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що домовленості з російським омбудсменом Тетяною Москальковою щодо відвідин ув’язнених в РФ українців знову зірвані

Про це пані Денісова написала на своїй сторінці у Facebook, а також повідомляється на сайті омбудсмена.

За словами Денісової, під час переговорів у Москві 18 червня була досягнута домовленість про синхронні візити до ув'язненого в РФ українскього режисера Олега Сенцова та керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського.

«Такі домовленості були на вчора. Втім, знову нічого не відбулося. Я знову змушена констатувати, що Тетяна Москалькова не приймає рішення, а лише артикулює те, що їй доручили донести. Мене знову запросили на переговори. Я їду, але...», – написала вона.

За словами омбудсмена, після повернення пані Москалькової до Москви, планувався спільний візит до українського журналіста Романа Сущенка, якому російський суд присудив 12 років ув'язнненя за «шпіонаж». Потім планувався візит до міста Челябінська, де тримаються Станіслав Клих та Олександр Кольченко, а також до міста Владимира, де знаходиться Микола Карпюк. Наступними, за словами пані Денісової, мали стати візити до Ростова-на-Дону та анексованого Криму.

Нагадаємо, Людмила Денісова, прибувши до колонії в Лабитнангі, отримала відмову у зустрічі із Олегом Сенцовим без пояснення причин. Про стан ув’язненого їй також не надали жодної інформації, попросивши покинути територію колонії.  

18 червня український омбудсмен Людмила Денісова також не змогла відвідати укрїнського журналіста Романа Сущенка в московській колонії «Лефортово». Українська сторона отримала від судді Московського міського суду Олега Музиченка необхідний дозвіл для зустрічі з Сущенком. Однак, за словами пані Денісової, співробітники СІЗО її не пустили. МЗС України висловило протест через недопуск омбудсмена Денісової у СІЗО до Сущенка.

18 червня обудсмени України та Росії обговорили можливе синхронне відвідування ув'язнених та «дорожню карту візитів».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY