detector.media
18.06.2018 17:30
Телеканал UATV запускає соціальний проект про всиновлення «Дорога додому»
Телеканал UATV запускає соціальний проект про всиновлення «Дорога додому»
Ведучою та автором програми стала акторка Римма Зюбіна.

Телеканал іномовлення України UATV запускає соціальний проект про всиновлення «Дорога додому». Про це повідомляється на сайті каналу.

Наголошується, що мета проекту - допомогти дітям із дитячих будинків опинитися в люблячих сім’ях. Ведучою та автором програми стала акторка Римма Зюбіна.

«У мене давно була мрія створити програму про дітей, які живуть у дитбудинках. Колись хотіла всиновити дитину, але не вистачило сміливості. Я перечитала багато інформації і зіткнулася із тим, що на всіх сайтах я бачу лише фотокартку дитини, дуже часто – неякісну та застарілу. Мені як усиновителю не вистачало інформації і, на мій погляд, це було несправедливо щодо дітей, вони повинні виростати в сім’ях. Так виникла ідея створити програму, яка б розповідала та показувала більше про діток-сиріт», – розповіла Римма Зюбіна.

За її словами, ідея програми – це візитівка про кожну окрему дитину, її історія. Героями є діти різного віку.

«Ми їздимо по дитячих будинках, входимо з дітьми в контакт, спілкуємося, адаптуємо їх до камери, зйомок. Щоб дитина виглядала природно, такою, як вона є в житті… Всі малі діти – милі, гарні, але я в такому захваті від дітей, яким по 12-16 років – вони повноцінні, вже дорослі, зі своїми вподобаннями, смаками. Із ними займаються і розвивають їхні таланти: хтось малює, хтось кандидат у майстри спорту, хтось пише вірші. Є хлопчик-філософ, який усе прочитав – від Ніцше до Гайдеггера. І коли я бачу таких дорослих, талановитих дітей, я завжди думаю, от якби на моєму місці були ті батьки, які цих дітей залишили, щоб вони побачили, яка дитина виросла. І саме тому ми робимо нашу програму як візитну картку кожної дитини», – розповідає Римма Зюбіна.

Авторка переконана, що програма допоможе людям, які планують всиновити дитину, прийняти важливе рішення. За її словами, одного героя програми «Дорога додому» уже всиновила сім’я із Канади.

Також автори проекту планують за підтримки Мінсоцполітики знімати сюжети про долю тих дітей, які потрапили в сім’ї. Розповідати, як дитина там живе. 

Програма «Дорога додому» виходить російською мовою щопонеділка. Невдовзі проект будет транслюватися також українською, англійською та арабською мовами.

Нагадаємо, нещодавно телеканал UATV запустив програму про українську музику Music day.

Фото: UATV

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY