detector.media
18.06.2018 11:10
У Празі відкрилася виставка плакатів українського художника Андрія Єрмоленка про бойкот ЧС-2018 та звільнення Олега Сенцова (ФОТО)
У Празі відкрилася виставка плакатів українського художника Андрія Єрмоленка про бойкот ЧС-2018 та звільнення Олега Сенцова (ФОТО)
У центрі чеської столиці, на Староміській площі, в неділю, 17 червня, відкрилася виставка плакатів відомого українського художника Андрія Єрмоленка, темою яких є бойкот Чемпіонату світу з футболу в Росії та вимога звільнення ув’язненого в російській колонії режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляється на сторінці Андрія Єрмоленка в Facebook, а також – у Twitter посла України в Чеській Республіці Євгена Перебийніса, який прийшов підтримати організаторів виставки.

«У центрі Праги, на Староміській площі, сьогодні виставка плакатів Андрія Єрмоленка про бойкот ЧС-2018 і звільнення Сенцова. Сьогодні її побачать тисячі жителів Праги і гостей міста», - написав пан Перебийніс.

Під враженням від оголошення Олегом Сенцовим голодування з вимогою звільнити українських політв’язнів із російських в’язниць Андрій Єрмоленко виконав серію плакатів, на яких зобразив, зокрема, катастрофу рейсу MH17, в'язницю з колючим дротом, бомбардування сирійського Алеппо тощо. Найпопулярніший малюнок художника - офіційний логотип чемпіонату, стилізований під череп.

Як повідомляв «Детектор медіа», низка українських громадських організацій виступили із заявою, в якій наголосили, що Чемпіонат світу з футболу-2018 не повинен стати прикриттям для путінської репресивної системи.

Фото: Facebook Віталія Ванци, Twitter Євгена Перебийніса 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY