detector.media
Дар’я Мещерякова
для «Детектора медіа»
15.06.2018 16:53
Вілкул хоче заборонити пропаганду одностатевих сексуальних стосунків
Вілкул хоче заборонити пропаганду одностатевих сексуальних стосунків
Народний депутат від «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул пропонує запровадити адміністративну та кримінальну відповідальність за пропаганду одностатевих сексуальних стосунків.

Відповідний законопроект № 8442 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту суспільної моралі та традиційних сімейних цінностей» він зареєстрував 7 червня.

Автор законопроект пропонує заборонити засобам масової інформації і теле- та радіомовникам пропагувати одностатеві сексуальні стосунки, а видавцям – розповсюджувати продукцію порнографічного характеру і таку, що пропагує одностатеві сексуальні стосунки.

У законопроекті передбачається адміністративна відповідальність за «спрямовану на дитину пропаганду одностатевих сексуальних стосунків, що може негативно вплинути на фізичне та психічне здоров'я, моральний та духовний розвиток дитини». Фізичні особи будуть вимушені сплатити до 1700 гривень штрафу (100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян), юридичні – від 8500 до 17000 гривень (500-1000 неоподаткованих мінімумів), а службові чи посадові особи – від 25500 до 51000 гривень (1500-3000 неоподаткованих мінімумів).

За спрямовану на дитину «публічну демонстрацію образу життя осіб, які ведуть одностатеві сексуальні стосунки» штраф може сягати від 17000 до 25500 гривень (1000-1500 неоподаткованих мінімумів).

У разі повторного скоєння правопорушень у законопроекті передбачається кримінальна відповідальність – до трьох років арешту або від 3 до 5 років тюрми, а для службових чи посадових осіб – до чотирьох років арешту або від 4 до 6 років тюрми.

Також Олександр Вілкул хоче заборонити ввозити в Україну, виготовляти або розповсюджувати твори, кіно- та відеопродукцію, які пропагують одностатеві сексуальні стосунки – на рівні із забороною творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість і дискримінацію. Для порушників передбачені штрафи, арешт, обмеження волі або позбавлення волі (до п’яти років), із забороною займатися певною діяльністю та з конфіскацією засобів виготовлення і демонстрування такої продукції.

Законопроект зараз опрацьовується в комітетах.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY