detector.media
14.06.2018 17:15
Настя Станко восени отримає Міжнародну премію за свободу преси 2018 року
Настя Станко восени отримає Міжнародну премію за свободу преси 2018 року
Комітет захисту журналістів (CPJ) вручить премію українці та ще трьом переможницям 20 листопада в Нью-Йорку

Премію вручатимуть уже 28-й рік поспіль, повідомляє «Громадське». Престижну нагороду отримують журналісти з усього світу, які демонструють не тільки відданість професії, але й відвагу у своїй роботі та захисті права на свободу слова, попри напади, погрози та навіть загрози тюремного ув'язнення.

«Нагороду розцінюю як аванс і розділяю з усіма українськими журналістами, які, працюючи над темами українсько-російської війни та боротьби з корупцією завжди на двох фронтах — зовнішньому та внутрішньому, — говорить Настя Станко. — Українські журналісти, незважаючи на шалений суспільний тиск, фейки і російську пропаганду та українську контрпропаганду, все ж залишаються відданими професії і доносять правду до суспільства. Нагорода — це як ще один знак, що наша робота не марна».

Настя Станко — спеціальний кореспондент «Громадського», яка спеціалізується на темах війни на Донбасі, розслідуваннях справ про вбивства Майдану, проблеми оборонного сектору країни тощо.

У 2016 році журналістку звинуватили у викритті позицій українських військових в Авдіївці. Але подальше розслідування інциденту Службою безпеки України не виявило порушень у її роботі. Станко та «Громадське» подали позов про захист честі та гідності, вимагаючи спростування звинувачень, поширених прес-службою АТО.

Крім Насті Станко, як повідомляється на сайті CPJ, лауреатками премії стали суданська журналістка Амаль Халіфа Ідріс Хаббані, яка неодноразово піддавалася переслідуванню та затримувалася владою у зв'язку з висвітленням протестів та офіційних правопорушень, Нґуен Нґок Нху Цін, одна з найвідоміших блогерок у В'єтнамі, яка отримала 10-річний термін позбавлення волі за звинуваченням у «пропаганді проти держави», та журналістка-розслідувачка з Венесуели Руз Мелі Реєз.

Також Премію за свободу імені Гвен Іфілл отримає філіппінка Марія Рісса - засновниця сайту філіппінських новин, відомого критичним висвітленням суперечливої ​​політики президента Родріго Дутерте.

Організатором церемонія нагородження і благодійна вечеря заходу виступить Білл Вітакер, заслужений журналіст та кореспондент проекту «60 Minutes», а вестиме церемонію Мехер Татна, президент Голлівудської асоціації іноземної преси.

Нагадаємо, український журналіст Роман Степанович отримав престижну американську премію Peabody Awards за серію репортажів «Inside Putin's Russia» для PBS NewsHour разом із Ніком Шифріним і Заком Фаніним.

Фото: «Громадське» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY