detector.media
14.06.2018 11:25
Сущенка в СІЗО відвідають консул та захисник – Фейгін
Сущенка в СІЗО відвідають консул та захисник – Фейгін
Громадський захисник журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін та український консул Геннадій Брескаленко відвідають українця в московському СІЗО наступного тижня.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на коментар пана Фейгіна.

«Наступного тижня Романа Сущенка відвідає консул України у Москві. І я також – наступного тижня. Поговоримо, зокрема, про очікуваний приїзд українського омбудсмена (Людмили, – ред.) Денісової», – сказав Фейгін.

Зазначимо, що за повідомленням Прямого каналу, пані Денисова прибула до Москви 14 червня.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі Романа Сущенка. Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

4 червня Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. МЗС України висловив протест Росії у зв'язку з незаконним вироком Романові Сущенку і вимагає його звільнення. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін заявив, що вирок Сущенку може оскаржуватись півроку.

5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського судущодо вироку Сущенку.

Фото: КП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY