detector.media
13.06.2018 16:07
Фейгін домагатиметься, щоб Сущенка не відправили в колонію з «екстремальними умовами»
Фейгін домагатиметься, щоб Сущенка не відправили в колонію з «екстремальними умовами»
Громадський захисник українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що якщо вирок набере чинності, то його підзахисний має бути відправлений не в екстремальні умови, а в колонію у Рязані чи Мордовії

Про це сказав повідомляє «Укрінформ».

Пан Фейгін зазначив, що у зв'язку з розглядом скарги на арешт журналіста, захист ставить собі завдання знизити термін можливого ув’язнення Сущенка з 12 до 10 років.

«Але підкреслюю, що в цілому мета не отримати "хороший термін" і відсидіти його, а домагатися звільнення Сущенка. Однак паралельно потрібно вести роботу, простежити: щоб якщо повернення затягнеться, Сущенко був відправлений в нормальну колонію, а не в екстремальні умови», – сказав захисник.

За словами Фейгіна, він розглядає варіант виправної колонії в Рязані або Мордовії.

«Найважливіший факт у нашому випадку: Сущенко – громадянин України. Тому я буду працювати, щоб, якщо швидкого звільнення не буде і вирок набуде чинності, він не опинився в Якутії або Арктиці, як, на жаль, сталося з Олегом Сенцовым, якому шахрайськи, незважаючи на його протести, нав'язали російське громадянство. З урахуванням стану здоров'я та клімату колишнього місця проживання Романа Сущенка колонія в Рязані вважається "хорошою", в ній відбувають термін іноземці. Я ще повинен уточнювати, як там ситуація із "суворим режимом", якщо ця норма залишиться у вироку після апеляції», – зазначив захисник.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі Романа Сущенка. Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

4 червня Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. МЗС України висловив протест Росії у зв'язку з незаконним вироком Романові Сущенку і вимагає його звільнення. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін заявив, що вирок Сущенку може оскаржуватись півроку.

5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського судущодо вироку Сущенку.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY