detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
13.06.2018 13:07
Держкіно виділить на цьогорічний Одеський кінофестиваль 4 млн грн
Держкіно виділить на цьогорічний Одеський кінофестиваль 4 млн грн
9-й Одеський міжнародний кінофестиваль, що пройде 13-21 липня цього року, отримає від Державного агентства України з питань кіно 4 млн грн, що в чотири рази більше, ніж у минулому році.

Про це на прес-конференції, присвяченій ОМКФ-2018, розповів голова Держкіно Пилип Іллєнко.

«Нам дуже приємно, що цього року ми змогли суттєво збільшити обсяг підтримки, яку надаємо. Сподіваємося, що в майбутньому ця сума буде зростати, бо Одеський фестиваль - це надзвичайно важливий майданчик не тільки для демонстрації нових українських фільмів у різних програмах, але й інтеграції української кіноіндустрії в усі європейські та світові кінопроцеси. Усі секції, пов'язані з кіноіндустрією, є ефективними та якісно організованими», - сказав Пилип Іллєнко.

Він зазначив, що вперше Одеський кінофестиваль буде відкриватися стрічкою, яка створена в копродукції з Україною (йдеться про фільм «Жінка на війні» режисера Бенедікта Ерглінгсона): «Це круто. Ми до цього довго йшли всі разом».

Голова Держкіно також подякував ОМКФ за привернення уваги до українських політв’язнів, зокрема режисера Олега Сенцова, чиє голодування у російській колонії триває вже 31-й день.

Нагадаємо, минулого року Держкіно виділило на проведення Одеського міжнародного кінофестивалю 1 млн грн

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY