detector.media
13.06.2018 09:20
У Запоріжжі провели акцію на підтримку Сенцова та зачитали імена усіх політв’язнів Кремля (ВІДЕО)
У Запоріжжі провели акцію на підтримку Сенцова та зачитали імена усіх політв’язнів Кремля (ВІДЕО)
12 червня у запорізькому палаці культури «Титан» відбулася акція на підтримку ув’язненого в РФ українського режисера Олега Сенцова. Активісти зачитували імена 64 політв’язнів і піднімали таблички з цими іменами

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Акції ініціювала громадська організація «Запорізьке театральне товариство».

«Ідея, як розумієте, одна – врятувати життя режисеру Сенцову. Якщо ми об’єднаємося і будемо говорити – то буде результат. Якщо ми, розчарувавшись у всьому, будемо лише сидіти вдома, то нічого не буде. Не можна чекати ситуації, коли все вибухає і ми виходимо на Майдан...», – сказав представник «Запорізького театрального товариства», режисер Віктор Попов.

Як повідомляє видання, після завершення флешмобу відбувся безкоштовний концерт і показ фільму «Процес» про Олега Сенцова.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС Литви.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY