detector.media
12.06.2018 15:20
У Парижі проведуть акцію на підтримку Сенцова, Кольченка та інших політв’язнів
У Парижі проведуть акцію на підтримку Сенцова, Кольченка та інших політв’язнів
13 червня, напередодні відкриття чемпіонату світу з футболу, перед будівлею російського посольства у Франції відбудеться акція за звільнення засуджених в РФ українців Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших політв’язнів

Про це повідомляє «Радио Свобода».

Організатори акції – французькі асоціації Ukraine Action та «Колектив Кольченка».

Як нагадує видання, подібна акція на підтримку Сенцова відбулася в Парижі 2 червня.

Нагадаємо, українського режисера і кримчанина Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Росією Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав  Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС Литви

Олександр Кольченко був затриманий у Криму разом із Сенцовим. У Росії його засудили до 10 років позбавлення волі. 31 травня Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова, але 7 червня припинив його через погіршення стану здоров'я.

Фото: Антикор

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY