detector.media
11.06.2018 15:04
Проти хмельничанина відкрито справу за виготовлення «агіток» та антиукраїнську діяльність у мережі – СБУ
Проти хмельничанина відкрито справу за виготовлення «агіток» та антиукраїнську діяльність у мережі – СБУ
Служба безпеки України повідомляє, що викрила завербованого ФСБ мешканця Кам’янець-Поодільського на інспіруванні міжнаціональної ворожнечі та антиукраїнській пропаганді в інтернеті

Про це йдеться  на сайті СБУ.

Зазначено, що чоловік є учасником російської політичної організації «Национальное освободительное движение».

«За завданням "кураторів" агітатор виготовляв листівки нібито від українських націоналістів із закликами до агресивних дій стосовно поляків, які проживають на території України. Вказані матеріали він отримував від "замовників" через інтернет. Потім зловмисник поширював агітки у популярних серед іноземних туристів історичних та культурних місцях регіону», – йдеться на сайті СБУ.

Також повідомляється, що чоловік адміністрував спільноту в одній із соціальних мереж, «через яку поширював матеріали щодо підтримки терористичних організацій "Л/ДНР" та виправдовував російську військову агресію проти нашої держави».

За повідомленням СБУ, фінансування його діяльності здійснювалось представниками спецслужб РФ з використанням криптовалют.

«Під час санкціонованого обшуку у помешканні фігуранта справи співробітники СБУ виявили матеріали з антипольською та проросійською пропагандою, а також комп’ютерну техніку із доказами протиправних дій», – зазначено на сайті СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Нагадаємо, у березні СБУ повідомила, що викрила киянина, який координував роботу мережі антиукраїнських інтернет-ресурсів, створених за завданням так званого «міністерства інформації та зв’язку ДНР»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY