detector.media
10.06.2018 16:00
У Москві на мітингу проти репресій розгорнули прапор на підтримку Сенцова
У Москві на мітингу проти репресій розгорнули прапор на підтримку Сенцова
10 червня в центрі Москви проходить узгоджений із владою мітинг «За вільну Росію без репресій і незалежності», який почався о 13:00 за місцевим часом.

Про це повідомляє телеканал «Дождь».

На фотографії, яку канал опублікував у Twitter, видно, що учасники мітингу розгорнули великий прапор із портретом Олега Сенцова та написом #SaveOlegSentsov.

Заявлена кількість учасників мітингу - 10 тисяч людей, але, як повідомляють кореспонденти «Дождя», в акції беруть участь близько 500 людей.

Як повідомляє «Радіо Свобода», в акції, приуроченій до Дня Росії, візьмуть участь представники низки опозиційних організацій, в тому числі партій «Яблуко», ПАРНАС і «Громадянська ініціатива», руху «Відкрита Росія», а також правозахисники і громадські активісти.

За словами одного з організаторів, російського правозахисника Льва Пономарьова, мета акції – «звернути увагу суспільства на катастрофічну ситуацію в країні з порушенням основних прав і свобод громадян».

Повідомляється, що організатори мають намір звернутися до влади із закликом припинити переслідувати опозиційних активістів і учасників акцій протесту.

Нагадаємо, українського режисера і кримчанина Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Росією Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав  Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС Литви

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY