detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
07.06.2018 14:42
Комітет свободи слова не підтримав постанову про Основні напрями бюджетної політики на 2019-2021 роки
Комітет свободи слова не підтримав постанову про Основні напрями бюджетної політики на 2019-2021 роки
У проекті постанови, який підготував Кабмін, не прописаний окремий розділ про інформаційну політику та безпеку.

На черговому засіданні, що відбулося 6 червня 2018 року, Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики, обговоривши проект №8357 в частині, що стосується предмета його відання, вирішив направити до профільного Комітету з питань бюджету висновок з пропозицією рекомендувати Верховній Раді повернути зазначений законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Члени Комітету свободи слова також запропонували обов’язково врахувати їхні пропозиції: передбачити окремий розділ, який стосується інформаційної політики, інформбезпеки та забезпечення фінансування інформаційної безпеки та інформаційної політики згідно з чинним законодавством (забезпечення фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України відповідно до частини 3 статті 14 Закону України «Про суспільне телебачення і радіомовлення України» тощо).

Нагадаємо, на тому ж засіданні Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики більшістю голосів підтримав проект постанови №8343  «Про недопущення трансляції в Україні заходів, що відбуватимуться на території Російської Федерації, якщо їх трансляція порушує законні права та інтереси громадян України, внесений народними депутатами України Олегом Ляшком, Олегом Березюком, Ігорем Мосійчуком та ін.

У коментарі сайту «Детектор медіа» голова Комітету Вікторія Сюмар зазначила, що шансів, що постанова буде ухвалена Верховною Радою 50 на 50. «Але якщо ухвалять, то “Інтер” не зможе транслювати Чемпіонат світу з футболу-2018», – сказала вона.

Як повідомлялося, Національна суспільна телерадіокомпанія України продала медіахолдингу Inter Media Group субліцензійні права на телевізійну трансляцію фінальної частини Чемпіонату світу з футболу, який відбудеться влітку 2018 року в Росії.

Фото: journalist.today 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY