detector.media
07.06.2018 14:43
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти з Росії 2 тис. книг письменника Кирила Казанцева
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти з Росії 2 тис. книг письменника Кирила Казанцева
Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Форс Україна» у видачі дозволу на ввезення з території Росії 2 тис. примірників книги Кирила Казанцева «Антикварщики», у якій «пропагуються органи влади держави-агресора»

Про це йдеться в прес-релізі Держкомтелерадіо.

«Експерти визнали, що це видання пропагує органи влади та представників органів влади держави-агресора, прославляє діяльність правоохоронних органів держави-агресора, а отже не відповідає критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України», – повідомляє Комітет.

Нагадаємо, 22 травня 2017 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України  № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України».

Відповідно до постанови імпортери, розповсюджувачі видавничої продукції з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення такої продукції. Рішення про відмову у видачі дозволу приймає експертна рада Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Станом на 7 червня 2018 року, Держкомтелерадіо видав дозволи на ввезення 16 349 найменувань видавничої продукції з території Росії й тимчасово окупованих територій України. Водночас на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо відмовив у видачі дозволів на ввезення 52-х видань у зв’язку з їх невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції. Ще 577 відмов надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY