detector.media
07.06.2018 10:25
Американський ПЕН-центр попросив Путіна звільнити Сенцова
Американський ПЕН-центр попросив Путіна звільнити Сенцова
Художники, письменники, кінематографісти та активісти надіслали листа Президенту РФ Володимиру Путіну, в якому просять звільнення українського режисера Олега Сенцова. Лист підписали 48 осіб

Звернення розміщено на сайті ПЕН-центру.

Також копія листа направлена голові FIFA Джанні Інфантіно.

У листі зазначається, що через проведення Чемпіонату світу з футболу до Росії буде прикута «особлива увага».

«Кампанія Сенцова звертатиме увагу на несправедливість його ув'язнення та десятків інших політв'язнів в Росії. Він сказав своєму адвокату, що готовий померти, аби привернути глобальну увагу до його справи. Ми закликаємо вас скористатися цією нагодою, щоб зробити потужну заяву та негайно випустити Олега Сенцова. Його життя залежить від цього», – йдеться в листі.

У листі також нагадується, що Сенцов був засуджений до 20 років ув'язнення, про тортури спецслужб та відкликання свідчень Геннадія Афанасьєва.

Листа підписали художники, письменники, кінематографісти та активісти.

Нагадаємо, кримчанина Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄ.

29 травня пресс-служба Федеральної служби виконання покарань Росії у Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомила, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

Сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що йому щодня вводять один літр глюкози.

4 червня адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що лікарі у колонії очікують до 30-го дня його голодування негативної реакції, щоб розпочати введення Сенцову поживної суміші через зонд.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY