detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
06.06.2018 17:09
Комітет свободи слова підтримав постанову про заборону трансляції в Україні Чемпіонату світу з футболу в Росії
Комітет свободи слова підтримав постанову про заборону трансляції в Україні Чемпіонату світу з футболу в Росії
Якщо Верховна Рада ухвалить цю постанову, то телеканал «Інтер» не зможе транслювати Чемпіонат світу з футболу, який відбудеться в червні в Росії.

На черговому засіданні, що відбулося 6 червня 2018 року, Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики більшістю голосів підтримав проект постанови № 8343  «Про недопущення трансляції в Україні заходів, що відбуватимуться на території Російської Федерації, якщо їх трансляція порушує законні права та інтереси громадян України, внесений народними депутатами України Олегом Ляшком, Олегом Березюком, Ігорем Мосійчуком та ін.

Не всі члени Комітету були готові підтримати цю постанову. На думку Юрія Павленка (фракція «Опозиційний блок»), безглуздо забороняти міжнародні заходи. За його словами, світ не бойкотує Чемпіонат світу з футболу, навіть українська Федерація з футболу не бойкотує. «Краще нехай наші вболівальники дивляться трансляцію на українському каналі, а не на російських», – сказав він. Його підтримав Григорій Шверк (фракція БПП), який додав, що краще дивитися українських коментаторів на «Інтері», ніж «Матч ТВ».

Натомість заступник голови Комітету Сергій Висоцький нагадав присутнім змагання 1936 року в нацистській Німеччині, і порівняв їх зі змаганнями в РФ 2018-го.

У коментарі сайту «Детектор медіа» голова Комітету Вікторія Сюмар зазначила, що шансів, що постанова буде ухвалена Верховною Радою 50 на 50. «Але якщо ухвалять, то Інтер не зможе транслювати Чемпіонат світу з футболу-2018», – сказала вона.

Нагадаємо, Національна суспільна телерадіокомпанія України продала медіахолдингу Inter Media Group субліцензійні права на телевізійну трансляцію фінальної частини Чемпіонату світу з футболу, який відбудеться влітку 2018 року в Росії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY