detector.media
06.06.2018 12:53
Найкращим проявом солідарності в День журналіста є боротьба за звільнення колег - Геращенко
Найкращим проявом солідарності в День журналіста є боротьба за звільнення колег - Геращенко
Перша віце-спікерка Верховної Ради, представниця України у Тристоронній переговорній групі Ірина Геращенко закликала міжнародні організації активніше вимагати звільнення українських заручників і політв'язнів Кремля, у тому числі журналістів.

Про це Ірина Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook.

«Чекаємо, в тому числі від НСЖУ, заяв і звернень до ОБСЄ, МКЧХ, АІ (Amnesty International - ДМ), «Репортерів» («Репортерів без кордонів» - ДМ), РЄ з однією вимогою: допуск МКЧХ до бранців Кремля і їх негайне звільнення з тюрем РФ і з тюрем окупованих територій», - написала вона.

«Моніторю реакцію міжнародних організацій на голодування Сенцова, Кольченка, Балуха, Шумкова, на нікчемний псевдовирок Сущенку. Мені не вдалося знайти жодної реакції генсека РЄ Ягланда, комісара з прав людини РЄ Міятович, «Репортерів», AI тощо. Знайшла заяву спецпредставника ОБСЄ з питань свободи слова по Роману - і все. Прохання - якщо в мене неправильний моніторинг і такі заяви є, скиньте посилання. Якщо ж ці організації дійсно не спромоглися навіть на занепокоєння, то прохання до всіх нас, до політиків і дипломатів, у тому числі професійних журналістських спілок, - потроїти спільні зусилля і посилити риторику з вимогою звільнити, публічно й негайно закликати ці організації відкрити очі і побачити очевидне: журналістів - заручників Кремля (Семена, Сущенко, Асєєв), в'язнів - бранців Кремля», - наголосила пані Ірина.

Вона також закликала міжнародні організації вимагати від президента РФ Володимира Путіна звільнити українців «з такою ж наполегливістю і швидкістю реакції, як вони роблять заяви про «занепокоєння» з приводу «інсценування вбивства заради спасіння життя» чи затримання «пропагандиста в путінських орденах і медалях».

Згодом Ірина Геращенко повідомила, що під час сьогоднішнього засідання ВР заявила про солідарність із Романом Сущенком, Станіславом Асєєвим, Миколою Семеною, Олегом Сенцовим - українськими журналістами і діячами культури, яких незаконно засудив і утримує путінський режим.

«Маємо посилити зусилля для їх звільнення, тримати в фокусі постійної уваги іх долі на всіх міжнародних майданчиках, вимагати від світу посилення тиску на Путіна з метою звільнення всіх заручників і політв‘язнів.

Також звернулася до компетентних органів з ініціативою негайно створити єдиний реєстр порушень прав журналістів на війні, поранень, вбивств, захоплень в полон бойовиками представників українських ЗМІ.

Продовжуємо боротьбу за свободу колег», - написала пані Геращенко.

Нагадаємо, 6 червня в Україні відзначається День журналіста.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY