detector.media
04.06.2018 19:10
Вирок Сущенку дає можливість почати переговори про його обмін на Вишинського - Фейгін
Вирок Сущенку дає можливість почати переговори про його обмін на Вишинського - Фейгін
Після оголошення вироку утримуваному в Росії журналісту «Укрінформу» Роману Сущенку є можливості почати вирішальні переговори з приводу його обміну і повернення в Україну, вважає громадський захисник журналіста Марк Фейгін.

Про це він сказав в інтерв'ю «Укрінформу».

«Оголошення цього вироку дає можливості почати вирішальні переговори з приводу обміну Романа Сущенка, фіналізувати їх. На кого, в якому форматі, з якою юридичною інструментовкою - це вже додаткові питання. Кирило Вишинський - це один з можливих варіантів. Судячи з того, як багато про нього говорять в російських медіа, в його поверненні, в принципі, зацікавлені», - сказав Фейгін.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі Романа Сущенка. Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

4 червня Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. МЗС України висловив протест Росії у зв'язку з незаконним вироком Романові Сущенку і вимагає його звільнення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY