detector.media
04.06.2018 09:26
Матері Сенцова та Кольченка попросили Порошенка сприяти звільненню їх синів
Матері Сенцова та Кольченка попросили Порошенка сприяти звільненню їх синів
Людмила Сенцова та Лариса Кольченко вперше зустрілися та звернулися до Президента України Петра Порошенка про допомогу

Про це йдеться в сюжеті «Крым.Реалии ТВ».

«Пан Порошенко, до вас звертаються матері ваших громадян, які сидять в російських в'язницях. Дуже вас просимо, допоможіть! Син мій вже пішов на крайній захід – на голодування. Хоча до цього він говорив що цього робити не можна. Вся надія на те, що ви не кинете наших дітей в цій в'язниці», – сказала мати режисера Олега Сенцова.

«Шановний пане президенте, звертаюся до вас. Зробіть все можливе, щоб звільнити наших синів. Щоб вони не розчарувалися ні в президента, ні в своїй державі», – сказала мати Олександра Кольченка.

Нагадаємо, кримчанина Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

29 травня пресс-служба Федеральної служби виконання покарань Росії у Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомила, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

Сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що йому щодня вводять один літр глюкози.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY