detector.media
Сергій Цигіпа
31.05.2018 12:31
Піар-акція для обраних із молитовним акцентом

Коли пишу ці рядки, в Українському домі закінчується майже пафосний захід під назвою VII Національний молитовний сніданок. Біля входу скупчилося багато знаних та не дуже знаних людей — представники різних релігіозних конфесій, народні депутати, військові... Під'їхав секретар РНБО, він же знаний пастор — пан Турчинов із персональною охороною. Ще з більшою охороною до центрального входу прокрокував відомий апологет церкви Московського патріархату та «русского міра» взагалі народний депутат Новинський. Через смартфон біля входу веде самотрансляцію для підписників ще один депутат, але з іншого політичного табору, — пан Тетерук. Голова СБУ Грицак із супроводжуючими особами з посмішкою переможця легкою ходою майже пробіг до входу. Політеліта в повному зборі. Хоча ні! Є нюанси. Адже початок запланований на 8-му ранку й саме дійство (чи краще — таїнство) мало тривати протягом години, та стало відомо від поважної охорони, що головний гість чергового Національного молитовного сніданку — Президент України — прибуде о 10-й. Ну то таке.

А тепер трохи про висвітлення цього заходу в пресі. Цілком випадково дізнався про цю подію вчора, коли був на прес-конференції в Українському кризовому медіацентрі, розташованому в тому же Українському домі. Дивлюся — вивісили банери молитовного сніданку, встановлюються потужні конструкції, столики, помост... Стало цікаво. Можливо, я щось пропустив. Погуглив — інформації нуль! Одразу вискакують посилання на молитовний сніданок у США. Набрав ще ключове слово — «акредитація», результат той же нульовий. Ні, брешу. Є посилання на 5-й та 6-й подібний захід за участю Президента України. Підійшов до тих, хто мені видався за організаторів. Назвався. Дівчата кажуть, що сніданок відбудеться 31 травня о 8-й, але контактів для акредитації не знають. Підходьте, кажуть, завтра о 7-й. Про всяк випадок зробив фото й розмістив на своїй сторінці у Фейсбуку із запитанням до знавців — хто знає, що це за захід і хто організатор. Інформації від друзів — нуль.

Зранку попхався до Українського дому. Ще 7-ої не було, а охорони — аж гай шумить! Для представників ЗМІ окремий вхід. Відповідна звірка-перевірка акредитованих акул пера та баракуд клавіатур. Звісно, що мене у списках не було. На відміну від телеканалів «Рада», «Надія», 5-го, ZIK. Спробував пробити на чуйність, показував усіляки дуже дієві зазвичай журналістські «корочки», проте не спрацювало. «Не положено!». Аякже інакше — на заході будуть присутні перші особи держави, а тут якийсь самозванець пришкутильгав. Така ось ситуація.

Із погляду безпеки — згоден, усе начебто правильно. Неакредитований заздалегідь журналіст — недійсний. Але як бути в плані отримання інформації та доведення її до суспільства тими, хто не потрапляє якимось чином до «пулу обраних»? Хай їм щастить, організаторам VII Національного молитовного сніданку. Молимося за вас. Але ж наступного разу хоча б якісь анонси давайте! Бо кажуть, що гугл знає все, але виявляється — ні! Про VII Національний молитовний сніданок він — гугл — не в курсі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY