detector.media
30.05.2018 09:38
Росія повинна звільнити Олега Сенцова та всіх політв’язнів – Держдеп США
Росія повинна звільнити Олега Сенцова та всіх політв’язнів – Держдеп США
У Державному департаменті США заявили, що Росія повинна звільнити всіх політв'язнів, як цього вимагає ув'язнений в РФ український режисер Олег Сенцов

Про це у Twitter написала прес-секретар Державного департаменту США Гезер Нойєрт.

«Крим – Україна. Ми ніколи не визнаємо спроби анексії Криму в Росії. Росія повинна звільнити більше 60-ти політичних в'язнів, включно з Олегом Сенцовим, який з 14 травня голодує», – повідомила вона.

Bottom line, #Crimea is #Ukraine. We will never recognize #Russia’s purported annexation of Crimea. Russia should release its 60+ Crimean political prisoners, including Oleh Sentsov (on hunger strike since May 14). #FreeSentsov #FreeKolchenko #FreeBalukh #FreeZeytullayev

— Heather Nauert (@statedeptspox) 29 мая 2018 г.

Українського режисера, кримчанина Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Наразі Сенцов перебуває у колонії в Лабитнангі, що за Північним полярним колом.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY