detector.media
29.05.2018 14:24
Пішов у відставку суддя, який дав умовний термін обвинуваченому у вбивстві журналіста Веремія
Пішов у відставку суддя, який дав умовний термін обвинуваченому у вбивстві журналіста Веремія
Вища рада правосуддя задовольнила заяву про відставку судді Шевченківського районного суду Києва Олега Лінника, який дав умовний термін Юрію Крисіну - звинуваченому у справі про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія.

Таке рішення члени Вищої ради правосуддя ухвалили на своєму засіданні у вівторок, 29 травня. 

Звільнення відбулося «за загальними обставинами» - у зв’язку із поданням Олегом Лінником 3 квітня 2018 року заяви про відставку.

Під час розгляду цього питання відзначалося, що Лінник має достатній для звільнення у відставку стаж роботи, 24 роки і три місяці, в тому числі 15,5 років роботи на посаді судді.

Як повідомляв «Детектор медіа», Шевченківський районний суд Києва 22 грудня визнав винним фігуранта справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Генеральна прокуратура наполягала на шести роках позбавлення волі для Юрія Крисіна, який бив журналіста. Крисін визнав себе винним у хуліганстві.

Суддя Шевченківського суду Києва Олег Лінник тоді заявив, що вважає справедливим свій вирок щодо умовного покарання Юрію Крисіну.

Медійники та правозахисники виступили із заявою, у якій наполягали на повному та об’єктивному дослідженні справи Крисіна.

З 17 по 29 січня 2018 року до Апеляційного суду міста Києва надійшло чотири апеляційних скарги щодо вироку засудженого.

29 березня Дарницький районний суд Києва арештував на два місяці без можливості внесення застави Юрія Крисіна у справі про викрадення та катування учасників Євромайдану.

23 травня Апеляційний суд Києва у рамках розгляду апеляції на умовний вирок Юрію Крисіну призначив судові дебати на 13 червня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY