detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
29.05.2018 12:22
«Молодість» вручила приз за внесок у світове кіномистецтво німецькому актору Юргену Прохнову
«Молодість» вручила приз за внесок у світове кіномистецтво німецькому актору Юргену Прохнову
47-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість», що проходить цього тижня в столиці, відзначив статуеткою «Скіфський олень» за внесок у світове кіномистецтво німецького актора Юргена Прохнова.

Програмний координатор фестивалю «Молодість» Богдан Жук передав приз за внесок у світове кіномистецтво Юргену Прохнову вчора, 29 травня, під час української прем’єри фільму «Остання подорож Леандра», де Прохнов зіграв головну роль.

Стрічку було показано в рамках позаконкурсної програми фестивалю «Спеціальні події». Вона розповідає про 92-річного німця, який після смерті дружини вирушає в подорож до України, де воював за часів Другої світової війни, аби відшукати жінку, в яку був закоханий.

Події фільму розвиваються за часів окупації Росією Криму та початку воєнних дій на Донбасі, куди і прямує головний герой.

Статуетку «Скіфський олень» було вручено режисеру стрічки Ніку Бейкеру-Монтейсу з проханням передати її Юргену Прохнову, адже актор через стан здоров’я не зміг прилетіти до Києва.

Нагадаємо, 47-й Київський міжнародний кінофестиваль стартував 27 травня і триватиме до 3 червня.

Цього року в 6 конкурсних та 10 позаконкурсних програмах буде показано 176 стрічок із різних країн світу.

Головний приз фестивалю – статуетка «Скіфський олень» та десять тисяч доларів. Переможців буде обрано в кожній з конкурсних програм: серед студентських фільмів, повнометражних фільмів, короткометражних і національних, фільмів програми «Сонячний зайчик» та Teen Spirit.

Також буде вручено приз глядацьких симпатій, приз журі асоціації кінопреси FIPRESCI та приз екуменічного журі.

Нагадаємо, відтепер фестиваль «Молодість» проходитиме у травні замість традиційного жовтня.Які фільми з програми нинішнього фестивалю радять до перегляду українські кінознавці, читайте в матеріалі «47-ма Молодість. Що дивитися і чому».

Програма фестивалю – тут. Програма «Майстерні талантів», що пройде в рамках фестивалю, – тут.

Стежте за новинами кінофестивалю на «Детекторі медіа» за тегом Молодість.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY