detector.media
25.05.2018 13:31
Зоя Свєтова попросила Макрона стати переговірником між Росією та Україною у справі Сенцова
Зоя Свєтова попросила Макрона стати переговірником між Росією та Україною у справі Сенцова
24 травня російська правозахисниця та журналістка Зоя Свєтова запропонувала Президенту Франції Еммануелю Макрону стати переговірником між Росією та Україною у справі українсього режисера Олега Сенцова, якого російський суд засудив до 20 років колонії

Зустріч відбулася в Санкт-Петербурзі після переговорів Макрона з президентом РФ Володимиром Путіним.

Крім правозахисниці Зої Світлової в ній взяли участь режисер Олександр Сокуров, Наталія Солженіцина, глава правозахисного товариства «Меморіал» Олександр Черкасов, еколог Ангеліна Давидова і історик Кирило Олександров.

Про це пані Свєтова розказала одному з російських ЗМІ та написала на своїй сторінці у Facebook.

«Я сказала, що ми дуже сподіваємося на те, що президент Макрон стане переговірником між Росією та Україною у справі Сенцова. Він уважно вислухав це. У мене склалося враження, що Макрон добре обізнаний і буде намагатися зробити все, що в його силах, щоб посприяти вирішенню ситуації», – прокоментувала вона виданню.

Зазначимо, 24 травня на міжнародному економічному форумі у Санкт-Петербурзі Путін у відповідь на запитання про Олега Сенцова порадив журналістам краще цікавитись долею затриманого в Україні керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Наразі Сенцов перебуває у колонії в Лабитнангі, що за Північним полярним колом.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

1-2 червня по всьому світу пройде акція #SaveOlegSentsov.

На фото - Зоя Свєтова

Фото: OpenSpace

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY